Vrijwilligers

De speeltuin wordt compleet beheerd en onderhouden door vrijwilligers uit de buurt. De een zet zich wekelijks (of zelfs vaker) in, de ander meldt zich incidenteel voor hand- en spandiensten. Alles kan en niks moet.

Wil je genieten van de speeltuin in je wijk en ook meer buurtgenoten leren kennen? Of wil je nog een keer iets speciaals (voor je kids) organiseren? Zoals een kledingruilavond, een campingweekend of een bouwweekend? Misschien is een actieve bijdrage aan de speeltuin voor jou een kleine moeite en krijg je er nog meer plezier in je woonomgeving voor terug.

Als je ergens aan bij wilt dragen of iets wilt organiseren dan horen we je graag op bestuur@speeltuindezandweerd.nl. Iedereen is van harte welkom!

Vrijwilligerswerk loont 🙂
..want alle vrijwilligers mogen 1x per jaar gratis onze ruimte gebruiken voor een privé (kinder)feestje!

Prikploeg
Zie jij ergens afval in onze prachtige speeltuin? Nee?!

Dat klopt, want wekelijks wordt de speeltuin door de prikploeg schoongehouden. Hoe fijn is het dat kinderen onbezorgd in een groene speeltuin kunnen spelen? Goed om te merken dat de afvalbakken eigenlijk altijd vol zitten. Dat betekent dat de speeltuin intensief gebruikt wordt én dat de kinderen meestal hun afval netjes in de afvalbakken gooien.

De prikploeg is een groep van een stuk of 10 vrijwilligers die 5 à 6 keer per jaar een prikbeurt hebben (sommigen doen het met z’n tweeën). Aan het begin van het jaar wordt hiervoor een jaarschema gemaakt. Een prikbeurt kost ongeveer een uur tot anderhalf uur tijd. De prikker raapt het afval en leegt de afvalbakken, zowel in de speeltuin als bij de entree. Dit gebeurt wekelijks in de zomer en tweewekelijks in de winter. Het is erg leuk om te zien hoe nieuwsgierig kinderen zijn die in de speeltuin aan het spelen zijn. Ze vragen regelmatig wat je aan het doen bent en willen ook heel graag helpen. Daarom hebben we meerdere prikstokken tot onze beschikking, zodat de kinderen die dat willen kunnen meehelpen. De kinderen leren hierdoor op een speelse manier hun afval op te ruimen, jong geleerd is immers oud gedaan!

Groenploeg
Groen, groener, groenst. Het kan ons niet groen genoeg. Hier gauw meer info over de groenploeg. We kunnen altijd versterking gebruiken. Meld je dus aan via info@speeltuindezandweerd.nl!

Evenementen
Huttenbouw, camping, Sint Maarten, Sinterklaas.. en nog veel meer! Allemaal door vrijwilligers uit de buurt georganiseerd. Altijd met complete financiële back up vanuit de vereniging. Draaiboeken zijn aanwezig. Tips en tricks ook. Wil jij iets nieuws organiseren? Of aan een bestaand evenement bijdragen? Hulp en nieuwe ideeën zijn altijd welkom! Meld je dan via info@speeltuindezandweerd.nl. Tot snel!

Hekkensluiters
Elke ochtend en avond openen en sluiten omwonenden de speeltuin.

Bestuur
Elke vereniging heeft een bestuur. Het bestuur houdt zich bezig bezig met de ‘grote lijnen’ zoals financiën, onderhoud, toekomstplannen, overkoepelende zaken die in de speeltuin spelen, enzovoort. Op dit moment bestaat het bestuur uit Jonne Balster (voorzitter), Coen Verhaak (penningmeester), Janneke Verhoef (secretaris) Frank Lieuwen (algemeen bestuurslid) en Mariëlla Kassing (algemeen bestuurslid).

Het bestuur komt één keer in de 4 weken een avond bij elkaar. Denk jij nou: maar daar kan en wil ik ook een waardevolle bijdrage aan leveren? Mooi. We horen je graag op bestuur@speeltuindezandweerd.nl en dan doen we snel een kop koffie!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven